Acer campestre – Veldesdoorn, Spaanse aak.

Acer campestre – Veldesdoorn, Spaanse aak

Maatomschrijving

Diktematen: 12-14-16-18-20-25-30-35.                                                                    Prijzen dunne maten zijn op aanvraag

De Acer campestre is een middelgrote boom die ong. 12 mtr. hoog wordt. Deze Veldesdoorn heeft een onregelmatige vertakking en daardoor groeit er geen mooie rechte kroon. Op de takken zitten opvallende kurklijsten, zowel op oud als jong hout. Het jonge blad is bij het uitlopen soms iets roodachtig, maar wordt daarna donkergroen. De herfstkleur is donkergeel en het blad kan lang aanblijven. De Spaanse aak is al sinds lang een veel gebruikte boom, of erf afscheiding. Het is een sterke boom, die veel in het landschap wordt gebruikt langs wegen of als bosbeplanting. Ook als bosplantsoen, in boomsingels of haagplant, voor lage afscheidingen langs voetpaden of als heg in Uw tuin. De Veldesdoorn is erg geschikt om te snoeien en dus een smal heggetje te kunnen maken. Acer campestre kan goed tegen schaduw en is dus als onderbeplanting ook bruikbaar. Het is een gezaaide plant, dit houdt in dat er enig verschil in bladkleur, kurkafzetting of groei kan zijn.
De Acer campestre is een plant die altijd in de herfst gesnoeid moet worden, vanwege de vroege sapstroom mag dit niet in het voorjaar.

Veldesdoorn of Spaanse aak is dus ook een veel gebruikte haagplant.

De hoogte wordt 10-12 mtr.
De windbestendigheid is zeer goed.
De winterhardheid is goed.

Foto's

Hovenier? Vraag hier de inlogcode aan voor de assortimentlijst.